vrijdag 8 december 2017

Met z’n achten op reis: de aan- en inleiding


Het gaat er nu dan toch van komen: na veel wikken en wegen hebben we besloten in december drie weken naar Costa Rica te gaan. Onze schoonzoon komt daarvandaan, onze kleinzoon krijgt naast de Nederlandse ook de Costaricaanse nationaliteit en onze oudste dochter – nu de vrouw van – is sinds 2000 al vele malen in het land geweest. Het moet er prachtig zijn, met een enorme verscheidenheid aan natuur. Hoogste tijd dus om al dat moois eens met eigen ogen te gaan bekijken. Niet met z’n tweeën maar met z’n achten, onze twee dochters en hun gezin gaan ook mee. Dat betekende heel wat geregel natuurlijk. Het begon al met de vliegtickets. Normaal gesproken boeken we die altijd zelf via internet, maar met zoveel personen waaronder ook nog eens een baby van acht maanden en een peuter van bijna twee wil je toch zeker weten dat het allemaal klopt. De jongste moest liefst een babybedje en ook wilden we natuurlijk zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt zitten. Daarbij dan liefst nog gunstige vliegtijden natuurlijk. Nou ja, om kort te gaan, we schakelden een ouderwets reisbureau in. Gezeten tegenover een zeer deskundige dame bespraken we onze wensen. Het bleek niet eens zo eenvoudig alles voor elkaar te krijgen maar het is uiteindelijk gelukt. Onder andere doordat er twéé boekingen gemaakt zijn, die wel weer aan elkaar gekoppeld werden. De ene boeking betrof vaders met kinderen, op de andere boeking stonden wij en onze dochters. Je moet er maar op komen.

Er gaat heel wat mee. Een buggy, een AeroMoov bedje voor de peuter, een Nomad Travel bedje voor de baby. En dan de gewone bagage nog. Gelukkig is het zomer als we daar aankomen, wat dat aangaat kunnen we met veel minder kleding volstaan dan voor een doorsnee wintersportvakantie. Scheelt kilo’s. Aan de andere kant, er gaan wel kilo's Hollandse kaas mee, evenals een mud stroopwafels en een kubieke meter Groninger koek...😄


De eerste week zullen we doorbrengen in het huis van de tante van onze schoonzoon Mauricio en van daaruit allerlei bezienswaardigheden bezoeken, daarna maken we een rondtoer door het land. Hoewel ik niet kan garanderen dat het altijd gaat lukken wil ik toch proberen een reisverslag te maken. Dat heb ik tijdens onze Amerika-reizen ook gedaan (zie: www.bertensaskia.blogspot.com) en het is nog steeds erg leuk terug te lezen wat we daar allemaal beleefd hebben. Dus: let’s go!

1 opmerking:

  1. Lieve Sas en Bert, de blogspot is gespot...op naar Costa Rica..pura vida...heeel veeel plezier! Besos enormes, Gera

    BeantwoordenVerwijderen